Ubi Caritas

Ubi Caritas

Ubi Caritas et Amor, Deus ibi est

Waar zorg en liefde is, daar is God

Notities bij mijn werk, 2016

De kast

In de kringloopwinkel viel ik meteen op de notenhouten kast, ik moest er iets mee, hij keek mij aan en de decoratie bovenop met de man in het midden prikkelde mijn fantasie. Zo kocht ik hem en er bleek nog een grote deur aan vast te zitten, die van links naar rechts open gaat. Dat gaf niet het theatrale effect dat ik voor ogen had, dus liet ik hem door een timmerman door midden zagen. En een slot erop zetten van een chinees kastje dat ik nog had. Het leek me mooi om de deuren te openen naar binnen naar een andere wereld. Na het kiezen van het verhaal met Johan Goud begon de dialoog met de kast, het tekenen en het leven ging verder. Ik werd steeds meer geleid door de kast. Het verhaal werd de arme Lazarus en de rijke man. Lucas 16: 19-31. Johan en ik gingen samen de plaats van de scenes bepalen, maar ook begon de kast met mij een dialoog.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.franciscatollenaar.nl/wp-content/uploads/2018/11/kast_voorzijde-crop.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 315px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}